top of page

ŽIŤ 900 ROKOV


Málo ľudí sa dožíva 120 rokov. Rozumieme viac … ale môžeme žiť dlhšie s novým výskumom? Fascinujúce nové informácie o tom ako a prečo starneme objasňujú dlhý vek ľudí pred potopou.

V knihe Genesis Biblia rutinne zaznamenáva ľudskú dĺžku života, ktorá sa zdá byť nehorázne odlišnou ako je naša súčasná skúsenosť. Adam žil 930 rokov, Noach sa dožil ešte dlhšieho veku 950 rokov.Tieto dlhé veky nie sú náhodne rozložené, ale sú systematicky dlhšie pred Noachovou potopou a po nej strmo klesajú.

Dlhé veky nie sú prezentované v Biblii ako keby boli nejako nezvyčajné v tej dobe, nieto ešte zázračné.Mnohí ľudia sa hneď posmievajú týmto vekom, pričom tvrdia, že sú „biologicky nemožné“. Aj keby sme dnes ignorovali všetky smrteľné choroby, tak ľudia väčšinou zomierajú na starobu skôr ako dosiahnu vek 100 rokov. Dokonca aj veľmi výnimočné prípady sa nedožívajú oveľa dlhšie ako 120 rokov.

Keď sa však pozrieme na dôkazy spojené so starnutím, tak vidíme, že horná hranica dnešnej priemernej dĺžky života nie je „biologicky nevyhnutná“ pre ľudí alebo mnohobunečných tvorov.

...

Celý článok je dostupný na stránke CMI

bottom of page